...

Mini trycker mot mina lungor. Det är inte jättebekvämt.

Jag har otroligt svårt att somna på kvällarna. Går på toaletten en gång var femtonde minut ungefär.

Imorgon ska vi till babyproffsen och titta på en åkpåse och någon typ av bärsjal. Vi bor ju på tredje våningen i ett hus utan hiss och jag tror att det blir lättare för mig att bära upp henne för trapporna i en bärsjal än i mjukliften.

Jag känner mig väldigt redo nu. Jag vill ha henne här. Men jag kan tänka mig att vänta i fyra veckor till, så hon är färdigbakad. 33+4 idag.

Sjukskriven

Nu är jag sjukskriven på 100%. Det kändes jättekonstigt när jag var på jobbet och packade ihop mina saker idag. Om allt går bra, så var det sista gången jag var där på typ ett och ett halvt år. Helt galet.


BM

Igår var det dax för barnmorskan igen. Min har fortfarande semester, så det var en jättegullig tjej som heter Anna.

Allting såg normalt ut. Minis hjärtslag låg på 140, mitt blodtryck var 120/70 (tror jag) och mitt blodsocker låg på 6.9, vilket är okej. Jag har av någon anledning en ganska rejäl rädsla för att få graviddiabetes. Järnvärdet hade gått ner men var fortfarande helt okej och hon tyckte inte att jag behövde fylla på.

Och Mini låg med huvudet neråt. Hon var inte fixerad men ändå! Huvudet neråt! Jag räknar kallt med att det betyder att Mini snart är redo att komma ut. :)

Så hade jag inte känt henne på hela dagen idag. Skickade iväg ett sms till A om det och två sekunder senare satte hon igång som en vilda därinne. Hon är väldigt snäll på det sättet.

Vi vet fortfarande inte vad hon ska heta..

oh well,

Jag gjorde som barnmorskan sa. Jag vilade, vilade, vilade. Och det började kännas bättre, så jag var väldigt nöjd.

A är ju som sagt inte hemma och igår var jag tvungen att gå och handla. Eftersom det kändes bättre tänkte jag mig inte riktigt för, utan köpte två liter mjölk, en läsk och andra, tunga saker som behövdes. Idiot är jag.

Så nu har jag ont igen. Och därför blir det vila, vila, vila idag och imorgon. På måndag ska jag gå ner till 50% på jobbet, det blir skönt. Förhoppningsvis gör det inte kroppen min allt för arg.

Bebis pågång?

Jag har haft mensvärk-liknande smärta och ont i svanken sen i söndags. Sen idag fick jag ett tryck nedåt. Min barnmorska är ju på semester så jag fick prata med en annan som sa att det kunde vara ingenting eller så kunde bebisen vara på väg ut.

 

Jag tror mest på ingenting, för jag har inte sett något blod eller något som ser ut som en slempropp. Jag fick iaf order om att vila, vila, vila och att inte gå till jobbet något mer den här veckan. Och jag är ju bara i vecka 31+2, så hon får faktiskt stanna inne lite till.

 

Och A är i Hudiksvall och jag vägrar att åka till förlossningen utan honom.


Ringar

Jag fick ju ta av mig mina ringar rätt tidigt in i graviditeten eftersom jag svullnat så. Sen dess har jag haft dom runt halsen, vilket alltid gör så jag oroar mig för att kedjan ska gå av.


RSS 2.0